Lidia Fecioru dezvăluie care sunt beneficiile uleiului de coriandru.
Lidia Fecioru a fost prezentă în emisiunea Adevăruri ascunse, de la Antena 3, acolo unde a vorbit despre beneficiile uleiului de coriandru.
"E un sfat mai mult decât un leac. Poate că oamenii, mulţi, ştiu, dar care nu ştiu să îşi noteze acum. O să vorbim despre uleiul de coriandru. Uleiul de coriandru, poate că puţină lume ştie, e foarte bun antiviral, antistafilococic. Aşa că să îl folosim atunci când avem răni infectate. Cum sunt eu acum răcită, spray-ul meu de nas este cu ulei de coriandru.
Se pune 1,6% alcool şi se pune la macerat, iar când se termină, după zece zile, punem din ochi o cantitate, că nu trebuie să avem o cantitate anume, pentru că acel alcool îl amestecăm cu grăsime şi facem un preparat. Şi ungem nasul cu un beţişor, ungem pe rănile care sunt infectate. Sparge membrana bacteriană.
Este foarte bun când sunt infecţii intestinale, îl putem bea în ceai sau, dacă suportăm, îl bem aşa şi apoi bem apă după el. Poate vindeca inclusiv salmonella", a explicat Lidia Fecioru.
Coriandrul este o plantă care este folosită în mod obișnuit pentru a aromatiza mâncărurile.
Acesta provine din planta Coriandrum sativum și este înrudit cu pătrunjelul, morcovii și țelina.
În Statele Unite, semințele de Coriandrum sativum se numesc coriandru, în timp ce frunzele sale se numesc cilantro. În alte părți ale lumii, acestea se numesc semințe de coriandru și frunze de coriandru. Planta este cunoscută și sub numele de pătrunjel chinezesc.
Mulți oameni folosesc coriandrul în mâncăruri precum supe și salsas, precum și în mâncăruri indiene, din Orientul Mijlociu și Asia, cum ar fi curry și masala. Frunzele de coriandru sunt adesea folosite întregi, în timp ce semințele sunt folosite uscate sau măcinate.
În continuare, vorbit despre efectele coriandrului pentru sănătate
Iată 8 beneficii impresionante ale coriandrului pentru sănătate, potrivit Healthline.
1. Poate ajuta la scăderea glicemiei
Nivelul ridicat al zahărului din sânge este un factor de risc pentru diabetul de tip 2 (1Sursă sigură).
Semințele, extractul și uleiurile de coriandru pot ajuta la scăderea glicemiei. De fapt, persoanele care au un nivel scăzut de zahăr în sânge sau care iau medicamente pentru diabet ar trebui să utilizeze cu prudență cu coriandrul, deoarece este atât de eficient în scăderea zahărului din sânge.
2. Bogat în antioxidanți care stimulează imunitatea
Coriandrul oferă mai mulți antioxidanți, care previn daunele celulare cauzate de radicalii liberi.
S-a demonstrat că antioxidanții săi luptă împotriva inflamației din corpul dumneavoastră.
Acești compuși includ terpinenul, quercetina și tocoferolii, care pot avea efecte anticancerigene, de stimulare a sistemului imunitar și neuroprotectoare, conform studiilor în eprubetă și pe animale
3. Poate fi benefic pentru sănătatea inimii
Unele studii pe animale și în eprubeta sugerează că coriandrul poate reduce factorii de risc pentru bolile de inimă, cum ar fi tensiunea arterială ridicată și nivelul colesterolului LDL (rău) ..
Extractul de coriandru pare să acționeze ca un diuretic, ajutând organismul să elimine excesul de sodiu și apă. Acest lucru vă poate scădea tensiunea arterială
4. Poate proteja sănătatea creierului
Multe afecțiuni ale creierului, inclusiv Parkinson, Alzheimer și scleroza multiplă, sunt asociate cu inflamația.
Proprietățile antiinflamatorii ale coriandrului pot proteja împotriva acestor boli.
Un studiu asupra șobolanilor a constatat că extractul de coriandru a protejat împotriva deteriorării celulelor nervoase în urma unor convulsii induse de medicamente, probabil datorită proprietăților sale antioxidante
5. Poate favoriza digestia și sănătatea intestinelor
Uleiul extras din semințele de coriandru poate accelera și promova o digestie sănătoasă.
Un studiu de 8 săptămâni efectuat pe 32 de persoane cu sindromul colonului iritabil (IBS) a constatat că 30 de picături dintr-un medicament pe bază de plante care conține coriandru, administrate de trei ori pe zi, au redus semnificativ durerea abdominală, balonarea și disconfortul, comparativ cu un grup placebo
Extractul de coriandru este utilizat ca stimulent al apetitului în medicina tradițională iraniană. Un studiu pe șobolani a observat că acesta a crescut pofta de mâncare, comparativ cu șobolanii de control cărora li s-a dat apă sau nimic
6. Poate combate infecțiile
Coriandrul conține compuși antimicrobieni care pot ajuta la combaterea anumitor infecții și boli de origine alimentară.
Dodecenalul, un compus din coriandru, poate lupta împotriva bacteriilor precum Salmonella, care poate provoca intoxicații alimentare care pot pune viața în pericol și care afectează anual 1,2 milioane de persoane în Statele Unite ale Americii
7. Vă poate proteja pielea
Coriandrul poate avea mai multe beneficii pentru piele, inclusiv pentru erupții cutanate ușoare, cum ar fi dermatita.
Într-un studiu, extractul său nu a reușit să trateze de unul singur iritația de scutec la sugari, dar ar putea fi folosit alături de alți compuși calmanți ca tratament alternativ
8. Ușor de adăugat în alimentație
Toate părțile plantei Coriandrum sativum sunt comestibile, dar semințele și frunzele sale au un gust foarte diferit. În timp ce semințele de coriandru au o aromă pământie, frunzele sunt picante și asemănătoare cu cele de citrice - deși unii oameni consideră că au gust de săpun.
Semințele întregi pot fi adăugate la produsele de patiserie, la legumele murate, la frecții, la legumele prăjite și la mâncărurile gătite cu linte. Încălzirea lor le eliberează aroma, după care pot fi măcinate pentru a fi folosite în paste și aluaturi.
Între timp, frunzele de coriandru - sunt cele mai bune pentru a orna supa sau pentru a le folosi în salate reci de paste, linte, salsa de roșii proaspete sau în mâncăruri thailandeze cu tăiței.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News