Uleiul minune care te ajută să ai un somn profund şi odihnitor. Lidia Fecioru: „Liniștește mintea foarte bine”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN
Descriere foto: Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit beneficiile unui ulei esențial care poate contribui semnificativ la îmbunătățirea calității somnului. 

În cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse”, moderată de jurnalista Cătălina Porumbel, Lidia Fecioru a vorbit despre beneficiile uleiului de lavandă.

Te-ar putea interesa și: Cea mai bună legumă care ajută la scăderea glicemiei. Lidia Fecioru: „Este benefică pentru diabetici. Nu ezitați să o consumați”

Uleiul de lavandă te ajută să ai un somn profund şi odihnitor

Bioenergoterapeutul a explicat că acest ulei are proprietăți relaxante și poate fi utilizat în diverse moduri pentru a susține un somn liniștit și odihnitor. Potrivit Lidiei Fecioru, uleiul de lavandă este cunoscut pentru că liniștește mintea și induce o stare de calm profund. Poate fi adăugat în apa din cadă pentru o baie relaxantă, iar utilizarea sa nu se limitează doar la aplicarea externă. Specialista a subliniat că acesta poate fi consumat în siguranță, adăugând câteva picături pe un cub de zahăr pentru a reduce tensiunea interioară și a favoriza detașarea de gândurile negative.

Te-ar putea interesa și: Planta minune care vindecă gingivita și te scapă respirația urât mirositoare. Lidia Fecioru: „Este cunoscută de secole pentru efectele sale benefice asupra sănătății”

„Știm că dacă îl adăugăm în cada cu apă, să facem baie, este relaxant și ne ajută la somn, dar uleiul de lavandă are multe alte utilizări terapeutice foarte bune. Nici dacă îl mâncăm nu este o problemă. Putem să punem 10 picături pe zahăr în lingură sau pe cubulețul de zahăr. Ajută la detașare, când suntem tensionați, când avem o trăire puternică și suntem rigizi”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse”.

Te-ar putea interesa și: Nu știai asta despre uleiul de măsline. Medicul Mihail Pautov a dezvăluit ce se întâmplă în organism dacă îl consumi

Alte beneficii ale uleiului de lavandă

Printre alte beneficii ale uleiului de lavandă se numără și proprietățile sale antidepresive, efectele calmante asupra pielii iritate și capacitatea de a ameliora simptomele provocate de stres și anxietate. Totodată, Lidia Fecioru a descris uleiul ca fiind un adevărat aliat în gestionarea fricilor și a grijilor zilnice.

Te-ar putea interesa și: Remediul natural care combate durerea articulară. Lidia Fecioru: „Tratamentul poate fi repetat până când durerea începe să dispară”

„Ajută și dacă avem pielea iritată sau ne deranjează o iritație pe piele, pe sistem neurodegenerativ, sunt acele urticarii pe sistem nervos. De asemenea, ajută la un  somn mai adânc, este un antidepresiv de altfel foarte, foarte bun, este bun și pentru arsuri.

Uleiul este descris ca fiind uleiul detașării, al eliberării de griji. Liniștește mintea foarte bine și ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți”, a mai precizat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel