Un actor celebru riscă până la 18 luni de închisoare după accidentul mortal de pe platoul de filmare

Data publicării:

În ciuda încercărilor avocaţilor săi, în cadrul procesului în care este implicat după ce s-a întâmplat pe platoul de filmare a filmului ''Rust'', actorul Alec Baldwin a primit o veste proastă duminică!

 

Prin urmare, Alec Baldwin va fi judecat începând de marţi, având acuzaţia de omor prin imprudenţă, după focul de armă care a produs moartea regizoarei de imagine a filmului western ''Rust'', transmite duminică AFP, conform Agerpres.

Riscă până la 18 luni de închisoare

Procesul va urma să dureze aproximativ 10 zile. Se va desfăşura la un tribunal din Santa Fe, New Mexico, din sud-vestul Statelor Unite, urmând să ofere un final acestei drame începută în octombrie 2021 Actorul, în vârstă de 66 de ani, riscă până la 18 luni de închisoare.

Alec Baldwin repeta pentru o scenă în luna octombrie 2021, utilizând un revolver care ar fi trebuit să fie încărcat cu gloanţe oarbe, dar unul dintre ele era real. Astfel, filmările au luat o turnură tragică, neașteptată, după ce un foc de armă a omorât-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins. Mai mult, a fost rănit și regizorul peliculei, Joel Souza. Incidentul a șocat Hollywood-ul și a cauzat apeluri și demersuri de a se interzice folosirea armelor de foc pe platourile de filmare.

Cine ar fi plasat glonțul real în armă

 

Hannah Gutierrez-Reed, specialistă în arme a filmului, a fost deja condamnată în aprilie 2024 la 18 luni de închisoare, după rolul jucat în acest accident. Hannah a făcut apel la această condamnare. Aceasta ar fi fost cea care a plasat glonţul real în replica pistolului de epocă utilizat de Alec Baldwin.

Procuratura a criticat și acuzat neglijenţa sa totală, care a dus la ''eşecuri constante de securitate'' pe platoul de filmare. Tânăra, fiind neexperimentată, a lăsat armele nesupravegheate și nu s-a asigurat că gloanțele din revolver sunt cu adevărat oarbe. Însă acuzaţia nu a putut arăta felul modul în care muniţia adevărată - în principiu interzisă - a ajuns la filmări. De asemenea, în cadrul anchetei Alec Baldwin a fost acuzat de un comportament neobişnuit pe platourile de filmare.

Comportamentul lui Alec Baldwin

 

''Presiunea domnului Baldwin asupra echipei de pe platourile de filmare a compromis în mod regulat siguranţa'', au rezumat procurorii, acuzând un actor care ''ţipa în mod regulat'' la toată lumea, dorind să se încheie filmul cât mai repede.

Baldwin neagă că ar fi apăsat pe trăgaci și ''a minţit în mod flagrant în legătură cu comportamentul'' său de pe platoul de filmare, au acuzat procurorii. La primul său interogatoriu, actorul Baldwin nu a spus faptul că arma s-ar fi descărcat de una singură. Acest lucru a fost spus de el mai târziu, în cadrul unui interviu televizat.

O expertiză făcută de FBI a concluzionat faptul că pistolul manevrat de actor nu putea să tragă acel foc de armă, fără să aibă o presiune pe trăgaci. Avocații care îl apără pe Baldwin contestă expertiza făcută de FBI.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andrei Itu | Categorie: Homepage


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel