Un condiment din bucătărie folosit deseori pentru condimentarea unor rețete, poate fi util și pentru combaterea diabetului.
Folosim multe condimente, dar există unul special care este plin de beneficii.
În bucătărie putem folosi multe alimente în scop terapeutic. De fapt, adesea nu știm că mâncăm alimente care sunt cu adevărat bune pentru sănătatea noastră. De multe ori ne gândim că doar fructele și legumele au beneficii pentru noi.
Și condimentele au un potențial mare pentru sănătatea noastră. Din acest motiv, astăzi vom vorbi despre un condiment care a devenit foarte popular în ultima vreme - turmericul.
O sută de grame are 13 grame de apă; 10 grame de proteine; 3,20 grame de grăsime; 67 grame de carbohidrați; 22 grame de fibre. De asemenea, turmericul conține multe e vitamine. În special, iese în evidență prezența vitaminei E dar și a vitaminelor C, B6 și K. De asemenea, regăsim diverse minerale precum potasiu, sodiu, fier și zinc.
Printre multele vitamine prezente în acest aliment, vitamina E este principală. Acest lucru explică deja multe despre beneficiile turmericului. De fapt, vitamina E joacă un rol fundamental în corpul nostru. Funcția sa principală este de a fi un puternic antiinflamator și antioxidant. Vitamine E indicată și pentru protejarea vederii, dar și a oaselor.
Citește întreaga știre pe DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News