Urmările grave pe care le pot avea traumele din copilărie. Lidia Fecioru, semnal de alarmă

Data publicării:
Lidia Fecioru, captură video Youtube/ Adevaruri ascunse
Descriere foto: Lidia Fecioru, captură video Youtube/ Adevaruri ascunse

Lidia Fecioru a vorbit despre impactul negativ pe care traumele îl pot avea în viața anumitor persoane.

În zilele noastre, auzim tot mai des de cuvântul „traumă”, iar foarte multe persoane care folosesc acest termen spun că au rămas cu această urmare greu de gestionat încă din copilărie. Dacă în foarte multe cazuri, aceasta este, de fapt, o formă de egoism ascunsă a unui tânăr care și-ar fi dorit mai multă afecțiune și iubire din partea adulților, în alte cazuri, traumele sunt reale, dezvăluie Lidia Fecioru care vorbește în cadrul emisiunii adevăruri ascunse despre principalele situații care le formează pe acestea. 

„Este lipsă de afecțiune, iar copii nu se simt iubiți, dar nici în exces iubirea nu este foarte bună. Mulți spun că au traume din copilărie, dar de multe ori asta vine și din formă de egoism. Există și persoane cu traume într-adevăr. Dar traumele nu vin doar din lipsa asta emoțională în viață, ci vin din chestii serioase, unde copilul a auzit când i-a spus părintele: „mai bine nu te făceam, mai bine nu te aveam”. Astea sunt traume, când vezi că părintelui nu-i pasă, nu te apără”, a spus ea.

Te-ar putea interesa și: Dr. Cezar dezvăluie care este singurul aliment care nu se strică niciodată. Îl poți consuma oricând fără grijă

Cum se formează trauma

Traumele din copilărie se formează adesea în momentul în care un părinte nu este dispus să-și asculte copilul sau să-i ofere ajutorul mult dorit, întrucât el consideră că tânărul nu merită aceste lucruri. Chiar dacă, într-adevăr, copilul greșește, Lidia Fecioru spune că adulții ar trebui să le rămână mereu alături, pentru a depăși cât mai pozitiv posibil aceste situații dificile.

„Copilul își pierde încrederea în părinte, dacă nu-l protejează atunci când trebuie protejat, chiar dacă este vinovat. Nu putem fi toți împotriva unuia. Chiar dacă este vinovat, are prezumție de nevinovăție sau are un motiv. Trebuie ascultat. Și de aici vin și traumele unor copii, pentru că nu au fost ascultați când au vrut să se plângă, n-au avut cu cine să discute lucrurile care se întâmplă și atunci asta este de fapt acea chestie emoțională pe care o trăiesc ei și rămân cu trauma că sunt singuri”, a mai spus Lidia Fecioru.

VEZI și: Oana Roman îl taxează dur pe Selly, după ce a numit-o „demagogă”: „M-a făcut să râd foarte tare”

Cum se manifestă traumele din copilărie

Aceste traume au, după cum era de așteptat, și niște urmări și consecințe, care adesea nu sunt înțelese de către părinți. Astfel, adulții se trezesc peste noapte cu un comportament total diferite pe care-l promovează copilul lor, fără să știe, concret, care este cauza ce a generat această schimbare radicală, care adesea continuă să se manifeste și în viața de adult.

„Ne mirăm acum că sunt atât de multe familii tinere care nu mai vorbesc cu părinții lor, care nu îi bagă în seamă pe părinții lor, care nu dau doi bani pe un sfat al părinților. Nu ne mirăm. Astea sunt traumele. Lipsa de respect și validare poate duce la sentimentul că nu ai control asupra propriei vieţi. Dacă nu ne va spune nimeni că suntem minunaţi înseamnă că suntem de nimic.

După aceea ne întrebăm de ce copilul este un copil încet, că nu știe să vorbească. Un copil agitat care nu doarme noaptea. Are o stare de agitație pe care mama nu o înțelege. Copilul nu o poate explica pentru că nu poate și nu înțelegi de ce se întâmplă toate chestiile astea cu copilul tău? Pentru că el a venit cu niște energii pe care tu i le-ai transmis din burtică”, a spus atunci Lidia Fecioru.

Citește și: Tratamentul natural care curăță vasele de sânge și ne scapă de toxine. Lidia Fecioru: „Se recomandă o cură de 14 zile”

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel