Valurile de căldură și efectele lor asupra sănătății mintale

Data publicării:
Dr. Mihail, captură video Youtube/ Doctor Mihail
Descriere foto: Dr. Mihail, captură video Youtube/ Doctor Mihail

Doctor Mihail a dezvăluit cum ne poate afecta canicula sănătatea mintală. 

Canicula, sau valurile de căldură intensă, nu doar că ne afectează sănătatea fizică, dar poate avea și un impact semnificativ asupra sănătății mintale. Temperaturile ridicate pot duce la creșterea iritabilității și a nivelului de stres. Căldura extremă poate provoca disconfort fizic, ceea ce, la rândul său, afectează starea emoțională, ducând la o creștere a tensiunii psihologice. Canicula poate face somnul dificil, deoarece căldura excesivă perturbă ritmul circadian și calitatea somnului. Lipsa somnului sau un somn de calitate scăzută poate agrava stările de anxietate, depresie și oboseală mentală.

De asemenea, căldura intensă poate afecta funcțiile cognitive, reducând capacitatea de concentrare, de rezolvare a problemelor și de luare a deciziilor. Acest lucru poate afecta productivitatea și poate duce la frustrare. Căldura extremă poate duce la o scădere a autocontrolului și la creșterea comportamentelor impulsive, inclusiv a agresivității. Unele studii sugerează o legătură între temperaturile ridicate și creșterea ratelor de violență și conflicte interpersonale.

Te-ar putea interesa și: Care sunt primele semne ale cancerului. Doctor Mihail: „Peste 90% dintre cancere pot fi vindecate, cu o condiție”

Într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok, Doctor Mihail a vorbit despre modul în care canicula ne afectează sănătatea mintală și efectele pe care le poate avea asupra corpului și minții noastre.

„Canicula îți afectează sănătatea mintală. În primul rând, vorbim despre schimbări comportamentale. Te simți mai impulsiv. Ai o impulsivitate pe care nu o poți controla. Și vorbim despre impulsivitatea pe care, de regulă, o pot avea oamenii care stau în locuințe care nu sunt climatizate, unde temperatura este foarte ridicată. Sunt impulsivi în alegerea alimentației pe care altfel n-ar alege-o, în a comunica cu alți oameni și în a transmite altor oameni mesaje mai agresive de la care s-ar putea abține, dar de data asta, impulsivitatea asta te aruncă în ceea ce poate fi chiar o agresivitate.

Al doilea punct este fix agresivitatea. Oamenii care suferă de căldură pot deveni mai agresivi. În al treilea rând, vorbim despre un sentiment de stres și de copleșire acută. Faci lucrurile pe care de regulă le făceai, lucrezi la fel, dar de acum ești copleșit, ai o senzație mult mai puternică de stres. Ai probleme cognitive, inclusiv dificultăți de concentrare sau de memorie. Ai dificultăți de somn, ți-e greu să obții un somn calitativ suficient. Dormi opt ore, dar te scoli obosit, nu poți să adormi, te trezești noaptea și ai schimbări de dispoziție. Aici putem să vorbim inclusiv despre depresie și anxietate. Toate astea pot duce inclusiv la simptome fizice care apar atunci când ai de-a face cu această decompensare a unei tulburări mintale și vorbim despre dureri de cap, amețeli sau greață”, a explica Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok.

Te-ar putea interesa și: Cum ne protejăm vederea. Carmen Brumă a dezvăluit secretul

 

@doctor.mihail

In zilele caniculare suntem mai agitați și mai irascibili ☝????????????‍⚕️☀️

♬ original sound - doctor.mihail



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel