Varză a la Cluj. Rețeta tradițională iubită de români

Data actualizării: | Data publicării:

Varza a la Cluj este o rețetă tradițională iubită de români. Este delicioasă și se prepară foarte ușor. Iată rețeta.

Ingrediente

- 500 g carne tocata, amestec de vita si porc
- 150 g orez
- 100 ml bulion de rosii
- 100 g smântâna
- 2 cepe
- ulei
- sare, piper
- 750 g varza murata taiata marunt

Cum se prepară

Orezul se fierbe în apa cu puţina sare. Ceapa se taie mărunt și se călește în puţin ulei. Când ceapa devine sticloasă, se adaugă carnea și se condimentează cu sare și piper, potrivit unica.ro.

Toate compoziiţile de mai sus se așază într-o tavă de cuptor după cum urmează: un strat de varză tocată, un strat de orez fiert, un strat de carne, înca un strat de orez și apoi încă unul de varză.

Deasupra se toarnă bulionul și se dă la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate, se toarnă smântâna, apoi varza a la Cluj se mai dă la cuptor pentru încă 10 minute.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel