Doctor Mihail a explicat care sunt beneficiile consumului de varză murată, dar și care este diferența dintre cea preparată acasă și varza din comerț.
Varza murată este unul dintre cele mai celebre alimente consumate în timpul toamnei și al iernii, atât pentru gust, cât și pentru numeroasele beneficii pe care le are. Într-un videoclip postat pe pagina sa de YouTube, Doctor Mihail a dezvăluit care sunt avantajele consumului de varză, dar și la ce ar trebui să fim atenți. Specialistul a precizat că varza are foarte puține calorii, astfel că este ideală pentru persoanele care vor să slăbească. De asemenea, varza conține nenumărate vitamine, dar și potasiu. Cu toate acestea, este important să știm că nu trebuie consumată în exces dacă avem tensiunea arterială ridicată deoarece conține sare și ne poate afecta negativ.
„Varza are foarte puține calorii și multe fibre, iar asta o face un aliment ideal într-o dietă în care noi vrem să slăbim. Într-un bol de varză o să ai 54% din valoarea zilnică recomandată pentru vitamina C, 85% din valoarea zilnică recomandată pentru vitamina K. Vitamina K te ajută să ai oase mai puternice și contribuie la coagularea corectă a sângelui. Un bol de varză are două grame de proteine, dar și alte vitamine, precum vitamina A, biotina, potasiu și Vitamina B6.
Varza este, de asemenea, un aliment bogat în potasiu. Potasiul ne ajută la menținerea corectă a tensiunii arteriale. Dacă ai hipertensiune arterială, nu o vei trata cu varză murată, dar te va ajuta la îmbunătățirea ușoară a acestei tensiuni arteriale. Atenție, însă, dacă faci varză murată în care pui sare, în saramură, și mănânci un kilogram, este posibil ca asta să te afecteze negativ în privința tensiunii arteriale, care este asociată cu consumul ridicat de sare”, a spus Doctor Mihail.
Te-ar putea interesa și: Alina Laufer, rețetă de rulouri cu scorțișoară. Se prepară rapid și cu puține ingrediente: „Încercați, nu o să vă pară rău”
De asemenea, un lucru important pe care trebuie să îl știm este faptul că varza murată din comerț nu are aceleași beneficii ca cea preparată acasă. Pe lângă faptul că poate conține conservanți, produsul, cel mai probabil, va fi pasteurizat. Acest lucru înseamnă că probioticele și toate bacteriile din varză o să fie aproape inexistente sau chiar nule.
„Varza murată din comerț nu are aceleași beneficii ca cea preparată acasă. Cea din comerț poate avea conservanți și pentru că stă pe raft mult timp, o să fie în mod cert pasteurizată. Adică o să fie ținută la o temperaturi ridicată pentru a omorî restul de bacterii de pe varză. Fiind pasteurizată, probioticele și bacteriile din varza aceea, o să fie nule sau aproape nule”, a adăugat Doctor Mihail.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News