Carmen Brumă a vorbit, pe rețelele sociale, despre dificultatea de a slăbi. Iată de ce nu reușești, de fapt, să dai jos kilogramele în plus.
Pierderea în greutate poate fi de multe ori dificilă, cu numeroase provocări care pot împiedica progresul și rezultatele dorite. Carmen Brumă susține că unele persoane nu reușesc să dea jos kilogramele în plus prea repede.
Specialista a evidențiat diferențele de reacție la diete între bărbați și femei, subliniind că bărbații, datorită compoziției lor corporale și genetice, tind să slăbească mai rapid.
„Există persoane care scapă mai ușor de kilogramele în pus și persoane care trebuie să facă mai multe eforturi. Bărbaților le este cel mai ușor să slăbească. Ei reacționează cel mai bine la orice tip de dietă pentru că au o altă compoziție corporală și genetic am mai multă musculatură și mai puțina grăsime în comparație cu femeile.
Din acest motiv ei dau jos foarte repede. De obicei, un bărbat care nu a ținut niciodată cură și care mănâncă haotic și bea mult alcool sau care bea constant alcool va reacționa în minus pe cântar în momentul în care renunță la alcool și să zicem că își organizează un pic sau reduce un pic masa de seară”, a spus Carmen Brumă pe rețelele sociale.
Pe de altă parte, Carmen Brumă a subliniat dificultățile cu care se confruntă femeile, mai ales cele de peste 35 de ani, care au experimentat multiple cure de slăbire nereușite, și femeile aflate la menopauză sau perimenopauză, care se confruntă cu modificări metabolice semnificative.
„La polul opus ar fi femeile de peste 35 de ani care au un metabolism bazal scăzut din cauza numeroaselor cure de slăbire la care n-au menținut rezultatele. Deci au slăbit, apoi s-au îngrășat și tot așa. De asemenea, cele care au puțină masă musculară sau femeile aflate la menopauză sau perimenopauză care, la fel, nu au o masă musculară mare, potrivită cu această etapă a vieții lor. De asemenea, cele care au hipotiroidism, de multe ori, în perioada menopauzei, hipotiroidismul apare și poate să rămân diagnosticat pentru că se suprapune perfect peste simptomele menopauzei. Apoi, ar mai fi ovarul polichistic, Hasimoto.
Și, în mod oarecum surprinzător, sportivii, dar din cu totul alte motive, pentru că în cazul lor o slăbire prea drastică, prea bruscă, ar afecta performanța. De asemenea, în cazul sportivilor trebuie să ai mare grijă la aportul de carbohidrați, să nu reduci de acolo mult, pentru că, la fel, afectează performanța. Ritmul de slăbire, în cazul unui sportiv, ritmul sigur recomandat este de 1 kilogram la fiecare două săptămâni, iar reducerea caloriilor să fie mai degrabă din grăsimi și mai puțin din carbohidrați”, a mai precizat Carmen Brumă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News