Orice gospodină care se respectă are întotdeauna un borcan în cămară și se mândrește cu o rețetă deosebită de zacuscă. Și cum este sezonul în care ne bucurăm de gustul proaspăt al legumelor și în care gospodinele încep pregătirea bunătăților pentru iarnă, vă prezentăm cea mai gustoasă rețetă de zacuscă tradițională făcută în casă.
Ingredientele pentru zacuscă de vinete tradițională:
2 kg de vinete
500 g gogoșari
500 g ceapă
1 litru suc de roșii
350 ml ulei
1 lingură de zahăr
sare
piper
foi de dafin
Mod de preparare: Jumătate din cantitatea de vinete se pune la copt cu jumătate din cantitatea de gogoșari. Restul legumelor se taie cubulețe, ca și ceapa. Se curăță vinetele și gogoșarii de pielița arsă și se toacă mărunt ori se mixează. Se pune la călit, în ulei ceapa tăiată cubulețe, iar când devine sticloasă se pun cubulețele de vinete și de gogoșari crude. Se lasă 15 minute să se călească. Se adaugă apoi vinetele și gogoșarii copți, se lasă 10 minute, se toarnă sucul de roșii apoi se adaugă zahărul, sarea, piperul și foile de dafin. Se lasă la fiert circa 40 de minute amestecând până ce este bine scăzută. Se pune apoi în borcane, care se închid ermetic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News